duminică, 30 martie 2008

Un eveniment demn de memorat


Institutul Cultural Roman de la Berlin are o stagiune foarte bine organizata si variata. In cadrul ei, merita sa acordati atentie recitalului pianistei Cristina Silvestru, care va avea loc pe 4 aprilie a.c. la Berlin, in sala de concerte a Institutului, cu un program clasico-romantic de toata lauda. Fata asta este nu doar talentata, ci si frumoasa si, mai ales, optimista. M-am bucurat sa o reintalnesc la ceva timp dupa ce si-a terminat studiile la Bucuresti si sa aflu ca este foarte activa profesional, construindu-si din greu o cariera bine-meritata. Cine sta de vorba cu ea este uimit de entuziasmul ei debordant (intr-un mediu artistic inclinat spre depresii multiple si incrucisate, astfel de persoane merita premiate, o afirm din experienta) iar in fata pianului Cristina are acelasi efect asupra ascultatorilor.
In consecinta, cine doreste hrana pantru spirit si balsam pentru suflet, sa fie atent la productiile ei, fiindca va mai canta si prin alte colturi de tara si de lume.
A, si daca doriti sa aflati mai multe despre ea, dati pe google, aveti mult de citit: premii, concerte, studii (unde ce a facut, ce a absolvit, cu cine, etc.
Plus un articol interesant, un interviu acordat unei reviste (nu imi mai amintesc care)in care povesteste putin de conditia artistului roman in patria-mama. Cu observatia ca opiniile ei sunt foarte juste in raport strict cu muzicienii "clasici". Restul artistilor s-au mai desteptat putin.

Niciun comentariu: