miercuri, 26 martie 2008

CLARINETISTUL


Critica de specialitate din România îl apreciază pe Andrei Theodoru la ca pe un “muzician cu o susţinere realmente clasică, al cărui firesc în conducerea discursului muzical provine dintr-un limbaj coloristic deosebit de bogat şi o virtuozitate spectaculoasă”.

Tânărul clarinetist a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti la clasa profesorului Valeriu Bărbuceanu, pe care le-a absolvit cu distincţie maximă în anul 2002.

În palmaresul său se înscriu premii la prestigioase concursuri naţionale şi internaţionale, precum şi participări la cursurile de măiestrie ale maeştrilor Aurelian Octav-Popa şi Petko Radev. Deasemenea, ca bursier al Fundaţiei „Sergiu Celibidache“, a urmat cursuri de orchestră sub bagheta dirijorului Jean-Paul Jego.

Activitatea sa solistică include concerte şi recitaluri solo, precum şi proiecte camerale, atât în România, cât şi în Italia şi Elveţia. A fost invitat în 2001 şi 2003 să concerteze pe scena Studioului „Mihail Jora“ cu prestigioasa Orchestră de Cameră Radio.

Începând din 2005, Andrei Theodoru este solist instrumentist al Orchestrei Naţionale Radio. În anul 2007 este cooptat în organizarea şi realizarea artistică a proiectului "Musica Viva", urmând ca din 2008 să intreprindă, în cadrul acestuia, împreună cu pianista Andreea Butnaru şi violoncelistul Florin Mitrea, o serie de concerte camerale excepţionale dedicate comemorării compozitorului Johannes Brahms.

Niciun comentariu: