miercuri, 16 aprilie 2008

Piatra Neamţ – o frumuseţe de oraş!




Spun gurile rele că ar fi cel mai frumos oraş al ţării. Pe bună dreptate, fiindcă înfloreşte din toate punctele de vedere. Să sperăm că intensificarea turismului, dorită cu ardoare de oficiali nu o să îi desfigureze cadrul natural minunat şi farmecul locuitorilor. Fiindcă nemţenii sunt de un bun-simţ care pe mine, ca bucureşteancă nervoasă, mă reconfortează şi mă sperie în acelaşi timp (cer informaţii rutiere, vin cu mine să îmi arate......zâmbitori, răbdători....oare ce vor de la mine???? Cum, nu se grăbesc, au aşa mult timp??...etc.). Iar stagiunea muzicală m-a lăsat, sincer, cu gura căscată. Organizată impecabil, graţiei eforturilor Centrului Cultural, găzduieşte concerte făcute cu cap, însumând nume sonore ale scenei româneşti. Pun pariu că mulţi artişti vin de drag, cereri sunt grămadă, aşa că am fost uimită (şi ulterior, fooaaaarte fericită) de disponibilitatea doamnei Mihaela Spiridon, directoarea artistică, să ne accepte proiectul. Iar după recital, mulţumiţi de cum a ieşit, parcă umblam puţin mai ţanţoşi (orgoliul la loc alimentat cu amintiri pe care le vom repeta ani de zile, până când cunoscuţii noştri se vor plictisi de moarte....) Conversaţia de după cu dânsa şi cu Domnul Director Alupului ne-a îndemnat la concluzii euforice, care se vor menţine, probabil, mult timp. Să le dea Dumnezeu sănătate şi sponsorii bani, că în rest, ştiu dânşii ce trebuie!

Deci, bucureşteni poluaţi, faceţi excursii la Piatra Neamţ! Gâfâiţi pe traseele spre Pietricica (nu luaţi telegondola, că sunteţi graşi şi anemici, faceţi sport!!) mergeţi la ştrand, vizitaţi împrejurimile şi MERGEŢI LA VERILE MUZICALE! O să vă placă, chiar dacă vi se va părea că zăboviţi cam mult la semafoare!

Un comentariu:

Unknown spunea...

Am inceput sa urmaresc acest Blog.
Initial am avut o usoara retinere (nu din cauza autoarei/grupului, nici a muzicii despre care se vorbeste in el, ci din cauza ideii - partial eronate - ca Blog este egal "trancaneala" - am cam multe exemple de "fotbalisti de televizor" sau "comentatori politici plini de bere"); si am demarat mai greu "studiul";. Dar la al "n"-lea articol incep sa cred ca este chiar un lucru FOARTE bun.
Sa clarific:
Bun pentru ca te poti prezenta.
Bun pentru ca "iti scrii istoria" (si cati dintre noi, oameni de valoare intrinseca, mai au timpul, si rabdarea, si... intzelepciunea, de a tine un jurnal! Iar cand ai nevoie de ceva despre "ce ai facut"... te scarpini in cap si apelezi la niste amintiri... aproximative).
Bun pentru ca Andreea scrie, si scrie bine, si de la un articol la altul condeiul ei este mai bine conturat. Da-i inainte, ca-i zici bine! Si poate ca nu va fi doar trancaneala, ci-ti va folosi mai mult decat sa te impaunezi cu ceva care... oricum il faci foarte bine!
Bun pentru ca grupul incepe sa se defineasca mai mult decat pe hartie, sau ca "trei entuziasti care fac ceva" (nu s-au inchis intr-un garaj sa creeze un calculator sau un sistem de operare, urmand ca ulterior sa devina prim-miliarari ai lumii, dar e MULT MAI MULT decat sa isi dea telefoane, sa se stranga "la un ciubuc", s-o ispraveasca la carciuma tocand banii veniti usor si... asta-i tot!) Incep sa devina constienti de valoarea lor nu prin recunoasterea oferita de altii (si cati n-au fost propulsati mai ales prin puterea banilor sau a firmelor/rudelor puternice din spatele lor - vezi Shania Twain sau Celine Dion - fara sa le negam partea lor de aport - apreciabila) nici prin repetarea la nesfarsit a sloganelor tip american: "Eu sunt cel mai bun, nimeni nu e mai bun ca mine..." ca sa se autostimuleze, ci prin rodul eforturilor lor, care par sa se materializeze cumva palpabil, intr-un "obiect" care nu mai este o dorinta, ci o realizare.
Bun caci reflecta o activitate desfasurata pe planuri multiple - si aprecieri maxime fac pentru prezentarea locurilor de desfasurare - un fel de muzi-turism, care spre deosebire de agro-turism este complet non-profit!
Bun caci reflecta si cat de sustinuta este activitatea, deci si cat de implicati sunteti voi, cei trei, in ceea ce faceti, as zice "construiti", dar este mai mult vorba de arhitectura decat de constructie aici, ca sa vobim in "limbaj de unversitati/facultati".
Gata cu lucrurile bune ca vi se suie la cap.
---
Acuma ce ar mai fi de adaugat (LA BLOG!!)
(asta inseamna SUGESTII, nu critici, nici trancaneala inutila de la colt de strada sau tejghea de bar):
Sunteti un grup muzical, vreti sa va prezentati. Sa scrii pe hartie ceva e mai usor decat sa aduci un document doveditor. Aduceti nu dovezi, ci exemple. Taiati mici fragmente din capodoperele voastre si puneti-le aici. Sunt sigur ca cei ce incep sa devina interesati de voi (si Blog-ulvostru) vor veni cu mai multa curiozitate sa va citeasca si... sa vada ce surpriza muzicala ati mai furnizat pentru ei). Ma prind (nu chiar pe orice, doar pe catziva lei, dar sa fie noi, ca prea multi n-am) ca ei vor reveni mai des (NU LEII - astia nu prea au obiceiul sa revina - VIZITATORII), ba chiar vor fi deceptionati cand... nu ati mai produs nimic - ceea ce nu inseamna ca nu vor mai reveni, cu aceeasi curiozitate, si... saptamana viitoare, poate chiar peste 2-3 zile zicand: Lasa, m-am grabit eu, trebuie sa fi facut ei ceva mai mare si n-au apucat inca sa finalizeze!
Un plus de mentionat este si modul cum sunt facute fotografiile. Daca puneti mana de la mana, cu condeiul Andreei (ca pe ea o banuiesc), cu mana lui Florin la poze (alta banuiala) si cu verva lui Andrei... puneti de-un ziar de mana-ntai! Numai sa nu o-ntoarceti pe fotbal sau politica VA ROOOOOG!

Bravo copii ! (zise mosul in final, ...chiar daca pentru ei nu mai erau jucarii in sac - "asa-i in tenis" zicea pe vremuri Toma Caragiu!)
Si inca o vorba: Perseverati, caci ce faceti este bine si cu har! Si luati exemplu de la Nemtzeni: alocati timp pentru suflet, caci sufletul face muzica, masinile doar o reproduc!